МАУП
імені Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї  України
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ІНСТИТУТ ПрАТ “ВНЗ “Міжрегіональна Академія управління персоналом

Студенти та викладачі Хмельницького економіко-правового фахового коледжу та Інституту МАУП писали Радіодиктант національної єдності-2022.

 

9 листопада 2022 року студенти та викладачі Хмельницького економіко-правового фахового коледжу та Інституту МАУП писали Радіодиктант національної єдності-2022.

Авторка тексту Радіодиктанту національної єдності-2022 – українська письменниця і режисерка Ірина Цілик. Диктант читала народна артистка Ада Роговцева. До методичної роботи над Радіодиктантом приєдналася також мовознавиця Лариса Масенко.

Радіодиктант національної єдності був вперше організований командою Українського радіо у 2000 році. Відтоді його проводять щороку на День Національної писемності та мови.

Написання Радіодиктанту національної єдності є хорошою традицією для студентів Хмельницького інституту та Коледжу МАУП уже майже 20 років, тим більше, що у Інституті зберігаються унікальні книги, що є символом духовного та ментального єднання українців, серед них: факсимільні видання Пересопницького Євангелія, Острозької Біблії та Мазепинського Євангелія. 

Перед початком написання диктанту викладачка української мови Валентина Олійник розповіла студентам історії створення цих важливих для кожного українця книг та історії їх появи у Інституті.

 

Метою радіодиктанту є не перевірка грамотності учасників всеукраїнського флешмобу, а об’єднання людей навколо України в усьому світі.

Цьогоріч «Суспільне мовлення» запропонувало усі можливі формати для участі в Радіодиктанті: трансляції на радіо, телеканалі та діджитал-платформах.