МАУП
імені Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї  України
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ІНСТИТУТ ПрАТ “ВНЗ “Міжрегіональна Академія управління персоналом
Відбулося засідання Ради роботодавців Хмельницького інституту МАУП


     17 березня 2021 року в Хмельницькому інституті МАУП відбулося засідання Ради роботодавців, в якому взяли участь керівники різних сфер діяльності (психологи, юристи, туристи, економісти), що входять до складу Ради роботодавців, а саме:
Олег Погорілець – директор ДІКЗ «Межибіж»;
Ольга Чорна – заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги;
Наталія Логінова – адвокат, кандидат педагогічних наук, доцент;
Олег Кравчук – доктор наук з державного управління, доцент, заступник директора центру – завідувач відділу криміналістичних видів досліджень Хмельницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України;
Мар’яна Любецька – директор Хмельницького міського Центру для сім’ї, дітей та молоді;
Володимир Безкоровайний – Голова ОК «Агора»;
Наталія Стрельбіцька – директор туристичної агенції «Ніка-Тур- Вояж»;
Вікторія Яцюк – директор ПП «Вікторія-Аудит».

     Також на засіданні були присутні: Леонід Білий – директор Хмельницького інституту МАУП, Валентина Парандій – заступник директора, Ганна Цимбалюк, завідувач кафедри економіки, управління та туризму, Валентина Олійник – завідувач кафедри психології, Алла Авсієвич – доцент кафедри права та правоохоронної діяльності, Людмила Савчук – завідувач кафедри фундаментальної підготовки.
     Розпочав засідання директор Інституту Леонід Білий, який зауважив про важливість системної роботи Ради роботодавців.

     Далі виступили завідувачі випускових кафедр з  інформацією щодо наявних освітніх програм, за якими кафедри здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти, розповіли як здійснювалася робота над розробкою освітніх програм та які заходи заплановані на майбутнє,  охарактеризували бажані напрямки співпраці з роботодавцями з метою забезпечення якісного освітнього процесу.

    Завідувач кафедри психології В.В. Олійник підтвердила, що дані рекомендації є слушними і буде зроблено правлення в освітніх програмах, які подано для обговорення. Також будуть долучатися до викладання окремих курсів фахівці-практики.

     Ольга Чорна зауважила про запровадження для викладання окремого спецкурсу «Безоплатна правова допомога» для кращого розуміння діяльності системи БПД в Україні та запропонувала свою допомогу у формуванні відповідного навчально-методичного матеріалу, а також відзначила важливість формування у майбутніх фахівців «soft skills» та «hard skills».

     З практичного досвіду в психологічній сфері Мар’яна Любецька запропонувала ввести до циклу професійної підготовки курс, де би вивчалися ґрунтовніше проективні методики. Також внесла пропозицію додати до переліку вибіркових компонент освітніх програм новий курс «психологія в онлайн-режимі».

     Наталія Логінова запропонувала в рамках курсу «Адвокатура України» семінарські заняття в кількості 2-3 відвести на складання проєктів процесуальних документів.

     Олег Кравчук вказав на доцільність запровадження в освітню програму підготовки бакалаврів з правоохоронної діяльності спецкурсу «Основи експертної діяльності».

     Олег Погорілець вважає доречним  більше годин виділяти на практичні заняття за освітньою програмою  «Туризм» на базі туристичного підприємства. Особливу увагу слід приділити тим практичним заняттям, де вивчається практика обслуговування клієнтів.

     Роботодавці висловили своє зацікавлення у співпраці з навчальним закладом та формуванні конкретних пропозицій щодо змісту освітніх програм після детального ознайомлення з ними.