МАУП
імені Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї  України
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ІНСТИТУТ ПрАТ “ВНЗ “Міжрегіональна Академія управління персоналом

 ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання державотворення та захисту прав людини в Україні»

     10 грудня 2019 року в Хмельницькому інституті МАУП відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання державотворення та захисту прав людини в Україні» (до Дня прийняття Загальної декларації прав людини і громадянина).
Щороку заходи в рамках Тижня права збирають широке коло учасників. На науковому заході були присутні представники державних і громадських установ в сфері захисту прав людини:

 

     Регіональний та місцевий центри з надання безоплатної правової допомоги, відділ уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності, Представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини у Хмельницькій області, Хмельницький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ГО «Подільська правова ліга», Управління патрульної поліції у Хмельницькій області, Хмельницький міськрайонний відділ Філії ДУ «Центр пробації» у Хмельницькій області, Перший відділ ДВС м. Хмельницький ГТУЮ у Хмельницькій області, представники закладів освіти, адвокати, журналісти, викладачі, студенти й аспіранти (Хмельницького економіко-правового коледжу та інституту МАУП, Львівського державного університету внутрішніх справ України, Національної прикордонної служби імені Б. Хмельницького, Київського університету імені Тараса Шевченка, Національного авіаційного університету, Хмельницького університету управління і права імені Л. Юськова, Національної академії внутрішніх справ України).

     Розпочалася конференція з вступного слова директора Хмельницького інституту МАУП Л.Г. Білого, який у вітальному слові зазначив про важливість інституту прав людини і громадянина на сучасному етапі. Ректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти В.І. Очеретянко зазначив на актуальність питань забезпечення прав людини в аспекті державотворення. Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини О.М. Осередчук закцентувала увагу на значенні Національного превентивного механізму. Регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області Кізаєва О.М. доповіла про роль інституції Уповноваженого ВРУ з прав людини в сфері дотримання прав людини.

     Яцкова І.О., представник відділ уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності, у своїй доповіді звернула увагу на людську гідність і права людини як основу конституційного устрою держави.
Директор Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді М.М. Любецька у своєму виступі звернула увагу на актуальні питання здійснення соціального супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, особливу увагу приділено у доповіді питанням насильства в сім’ї. Участь в роботі конференції взяли представники Управління патрульної поліції у Хмельницькій області – інспектор, старший лейтенант поліції Стрембіцька Г.М.
На завершення з заключним словом виступив директор Хмельницького інституту МАУП Л.Г. Білий та подякував усім за плідну роботу.